menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

Zapojte se do rozvoje ženského golfu

Zapojte se do rozvoje ženského golfu05
duben

Vážení přátelé golfu,

společně již několik let rozvíjíme myšlenku ženského golfu, který je v celosvětovém měřítku velice podporován. Česká republika patří mezi vyspělé golfové země, přesto z celkového počtu členů je žen pouze 30%. Podporujeme proto....

 

znovuzrozenou aktivitu Czech Ladies Golf Association (CLGA). Je to špička komunitního ženského golfu, která tu chyběla. Zajisté i Vy máte sportovně založené členky, které se chtějí potkávat s dalšími hráčkami.

Předejte jim vzkaz Dariny Muchové – prezidentky CLGA:
„V rekreačním golfu mi chybí místo, kde se mohou potkávat sportovně založené ženy z celé České republiky. Proto jsme v rámci CLGA letos uspořádali šest turnajů, které by nás, ženy, mohly spojit napříč českými golfovými kluby. Vybrali jsme atraktivní hřiště, která lákají hráčky, a také partnery, kteří se rozhodli podpořit ženský golf. Přijďte si zahrát skvělý golf s výtečnou atmosférou. Svojí účastí pomůžete realizovat naše další plány.“

První turnaj se hraje již 25. dubna v Berouně pod křídly společnosti Vodafone. Detaily turnaje naleznete zde.

Hráčky mohou také reprezentovat svůj klub, pokud se z klubu zúčastní alespoň tři hráčky. Po posledním, šestém turnaji v žebříčcích série vyhodnotíme, který golfový klub reprezentují ženy nejlépe.

Česká golfová federace se stala v roce 2018 signatářem Charty žen, kterou v Evropě podporuje partnerská organizace R&A. Od tohoto roku motivujeme kluby k zapojení se do Dne žen na golfu a v červnu pravidelně vyzýváme k pořádání akcí pro ženy.

Věříme, že ženy se rády schází v okruhu svých nejbližších přátel. Ztrácejí ostych, získávají větší sebevědomí. Sportovně založená hráčka je následně ambasadorkou klubového života.

Proto ČGF podporuje aktivitu CLGA, která může být společenstvím ambasadorek klubového života na jejich domácím hřišti.

V příloze Vám zasílám program všech naplánovaných turnajů. Informujte prosím své hráčky v klubu a motivujte je, aby podpořily tuto výjimečnou aktivitu určenou jen ženám.

S pozdravem

Tomáš Přikryl

Projektový manažer | Project Manager

 Česká golfová federace | Czech Golf Federation

Golden office | Bezová 1658/1 | 147 00 Praha 4 - Braník

tel.: +420 702 106 107 | gsm: +420 776 614 461

e-mail: tomas.prikryl@cgf.cz | www.cgf.cz